Werkzaamheden WAT KAN IK UITVOEREN?

Verslaggeving

Verslaggeving is een van mijn werkzaamheden. Als verslaggever neem ik de kijker, luisteraar of lezer mee in de gebeurtenis. Mijn doel is de mensen het gevoel geven dat zij zelf aanwezig zijn. Daarom vind ik het belangrijk emotie te gebruiken in mijn verslagen. Hierdoor betrek je je publiek en geef je hen het gevoel ergens onderdeel van uit te maken.

Elk onderwerp kan mensen raken. Of het nu gaat om een belangrijk doelpunt, een heftige blessure of een bijzondere overwinning, mensen onthouden die gebeurtenissen. Als journalist zie ik het als mijn taak bij te dragen aan deze herinneringen.

Redactie

Daarnaast werk ik ook als redacteur. De werkzaamheden zijn ontzettend divers. Zo vergaar ik het nieuws. Op deze manier blijven mensen op de hoogte wat er gebeurt. Dit zijn vaak ook de gesprekken waar mensen het over hebben bij de koffieautomaat. Als eerste het nieuws naar buiten kunnen brengen geeft mij een enorme kick.

Het uitwerken van interviews en research doen voor verhalen of reportages passen ook binnen mijn werkzaamheden. Net zoals het voeren van voorgesprekken met bronnen. Dit alles helpt om een zo goed mogelijk product te leveren.

Interview

Het afnemen van een interview vergt veel meer dan alleen het voeren van een gesprek. Als journalist wil ik weten waar ik over praat. Daarom doe ik uitgebreid onderzoek naar het onderwerp. Zo weet ik wat er speelt en verloopt het gesprek op een aangename manier.

Ook de uitwerking van het gesprek vraagt aandacht. Dat gaat tenslotte het product zijn wat gezien gaat worden. Daarom besteed ik veel aandacht aan het eindproduct.

Presentatie

Het presenteren van programma’s vraagt om een specifieke aanpak. Ik houd rekening met de doelgroep. Sommige items passen bijvoorbeeld niet bij de doelgroep. Die laat ik dan achterwegen. Daarom probeer ik te achterhalen wat de behoefte van het publiek is.

Daarnaast zoek ik tijdens het presenteren de interactie met het publiek. Zij zijn jouw luisteraars en ik vind het belangrijk contact met hen te creëren. Wat zijn de verhalen, wat houdt hen bezig? Die informatie gebruik ik vervolgens weer in mijn andere werkzaamheden.

Meer informatie? Neem gerust contact op!